Inleiding

Waarom handtherapie?

Wist u dat uw handen bestaan uit 2x27 botten, die samen 2x29 gewrichten vormen, die bewogen worden door 2x32 spieren. Dit complexe geheel zorgt ervoor dat de meeste van onze handelingen fijn afgestemd zijn zonder dat we hierover hoeven nadenken. U kunt zich voorstellen, misschien ervaart u het zelf, dat zelfs een kleine verstoring in dit complexe ‘apparaat’ grote gevolgen kan hebben voor ons dagelijks handelen. Een minder goede of zelfs slecht functionerende hand, leidt vaak tot gehele of gedeeltelijke invaliditeit.
De behandeling van aandoeningen van de hand, pols, onderarm en/of elleboog dient daarom met een zo groot mogelijke deskundigheid te gebeuren. Dit vraagt van de behandelende therapeut speciale kennis en vaardigheden, elementen die wij in huis hebben.
De kwaliteit van zorg verbetert doordat mensen met een specifiek probleem op een specifieke plaats terecht komen, waar kennis en expertise aanwezig zijn. De hersteltijd van aandoeningen kan aanzienlijk worden verkort door een doelmatige en efficiënte aanpak. Dit gebeurt in samenwerking met de behandelend specialist.

Team totaal

Onderdeel-van