icon-ergoicon-fysioicon-handlogo-handen Afspraak maken
Menu

Echografie

Binnen ons Handencentrum zijn enkele therapeuten vaardig in het maken en beoordelen van een echo. Deze echografische beelden geven een beeld van ‘weke’ delen.

Naast statische beelden (zoals bij een foto) kunnen ook dynamische beelden gemaakt worden. Bewegend onderzoek is belangrijk om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld het glijgedrag van pezen. Daarnaast geeft echografie een duidelijk beeld of een beweging beperkt of pijnlijk is door een inklemming of obstructie, of om een indruk te krijgen over de belastbaarheid van het weefsel.

De echografie wordt veelal als aanvullende diagnostiek gebruikt. Het handtherapeutisch onderzoek blijft leidend. Met echografie kan een behandeling efficiënter plaatsvinden.
Ook kan de echografie ingezet worden als evaluatiemiddel om te kijken of een behandeling effectief gebleken is.

In tegenstelling tot de echografie in een ziekenhuis zal het bij ons niet ingezet worden om een diagnose te stellen. Dit is voorbehouden aan de radioloog in een ziekenhuis. Echografie wordt binnen onze praktijk ingezet om een nauwkeuriger behandelplan op te zetten en een beter inzicht te krijgen in het herstelproces van een aandoening.